Nieuws

Op de hoogte blijven van alle nieuwsfeitjes, roddels en evenementen in en rond onze scouts? Neem hieronder een kijkje en blijf up to date over al wat leeft binnen onze bloeiende en bruisende scoutsgroep!

 • Onze kampdata zijn bekend!

  Ga jij ook dit jaar mee op avontuur!

 • CASA ODK heeft primeur met eerste PAARS activiteit

 • Maar liefst 204 leden kozen voor CASA ODK

  Dat onze scouts de laatste jaren sterk groeit, is niks nieuws. Dit jaar overschreden we echter voor het eerst de kaap van 200 leden. Door de invoering van een nieuwe tak zijn we blij dat we weer wat extra leden kunnen verwelkomen. Vorig jaar waren heel wat ouders teleurgesteld toen bleek dat ze op een wachtlijst terecht kwamen. Dit jaar was het mogelijk om iedereen een plekje in onze jeugdbeweging te bezorgen. Hoe lang deze groei echter nog kan blijven doorgaan, is nog maar de vraag. Weldra botsen we hoogstwaarschijnlijk op onze limieten en zal de invoering van een wachtlijst misschien weer noodzakelijk lijken.

 • 116 avonturiers maken deze zomer Chimay onveilig!

  Maar liefst 116 kinderen gaan deze zomer met ons mee op scoutskamp. Dat is het grootste aantal ooit. Nog nooit waren onze kampen zo populair. Wij zien het alvast helemaal zitten!

 • 25/03/2021: Geen veranderingen voor scouting

 • 11/02/21: update: Foutieve communicatie Koksijde: toch wel scouts!

  Het bericht dat we eerder op de dag van de gemeente ontvingen, bleek niet correct te zijn. Het verbod is enkel van toepassing op indoor-activiteiten in de gemeente. De scouts gaat dus door zoals gepland: in bubbels van 10, van 14u tot 17u en zowel voor jongeren jonger als ouder dan 12.

  Laten we hopen dat de toestand nu eens langer dan een week hetzelfde blijft, want we zijn het beu om onze infographics telkens weer te veranderen.

 • (niet langer correct) Scouting on hold tot na de Krokus

  Op de crisiscel besliste de gemeente om alle jongerenactiviteiten op het grondgebied van Koksijde stil te leggen tot na de Krokusvakantie. Onze scouts sluit dus zijn deuren voor zo’n 2 weken tot de toestand weer verbetert, zowel voor kinderen jonger dan 12 als ouder dan 12.

  “Alweer een domper voor onze jongeren ouder dan 12 jaar. Onze deuren zijn nog maar net voor hen open en ze moeten al weer sluiten. We hopen dat men begrijpt welke impact deze constante teleurstelling op hen heeft.”

  De Giverleiding

 • 1 januari: implementatie nieuwe regels voor -12 en + 12 jaar

  Volgende nieuwe regels zijn van kracht vanaf 1 februari 2021, maar worden voor -12 al vanaf 30/01 geïmplementeerd:

  • Activiteiten voor + 12 jaar kunnen opnieuw doorgaan in bubbels van max. 10 personen
  • Voor kinderen -12 jaar evolueert de bubbel van 50 naar 10 personen.
  • Kinderen mogen slechts 1 hobby hebben in het weekend: je kiest dus voor of scouting, of voor een andere hobby.
  • Elke tak communiceert binnenkort zijn eigen draaiboek naar de ouders toe. Ouders dienen deze richtlijnen nauwkeurig na te leven. Wij nemen onze verantwoordelijk, van ouders verwachten we dus minstens hetzelfde.
 • 15 januari: Voor 12+ blijft het nog even wachten…

  De maatregelen omtrent scoutsactiviteiten worden verlengd tot 1 maart 2021. Dit betekent dat activiteiten voor kinderen jonger dan 12 jaar wel kunnen blijven doorgaan, maar dat de oudere gasten nog even op hun honger moeten blijven zitten.

  Eerdere versoepelingen zijn mogelijk. We brengen jullie daar zo snel mogelijk van op de hoogte.

 • Yes! De kampdata zijn bekend!

  Hopelijk ben jij er dit jaar ook weer bij! Want het wordt fantastisch, dat staat buiten kijf. Tot snel!

 • De Grote Sinterklaasshow

 • Vanaf 12 december: heropstart werking -12 jaar

  Op zaterdag 12 december start de werking voor onze jongste leden terug op. De takleiding houdt jullie op de hoogte van veranderingen in planning.

 • 12 november: lancering La Casavanne

  La Casavanne is een nieuw project van onze scouts waarbij enkele leiding een oude caravan ombouwen tot een hippe zomerbar waarmee we deze zomer Oostduinkerke en Koksijde mee rondtrekken. Volg ons op Instagram via @la_casavanne om op de hoogte te blijven van dit project.

 • 2 november: ook werking -12 jaar stopt

  Na overleg hebben we besloten ook de werking voor kapoenen en de welpen stil te leggen tot na de herfstvakantie. Er volgt in de eerste weken na de vakantie een evaluatie van de toestand. We zullen dan beslissen of het opnieuw opstarten van de werking opportuun is.

 • 27 oktober: wat verandert er?

  Vanaf vrijdag 30 oktober treden enkele nieuwe maatregelen in werking om de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Met pijn in het hart zijn kinderen boven de 12 jaar niet langer welkom op ons terrein. De leiding probeert maximaal op digitale alternatieven in te zetten. Voor kinderen onder de 12 jaar verandert er weinig in vergelijking met CODE ORANJE. Alle maatregelen die toen golden, blijven dezelfde. De maatregelen van code oranje vind je in de vorige update terug.

 • 10 oktober: scouting naar code oranje

  Vanaf maandag 12 oktober vindt onze scoutswerking plaats onder code oranje. Lees hier wat er verandert en hetzelfde blijft:

  • Activiteiten blijven plaatsvinden in bubbels van 50 personen, zolang die buiten plaatsvinden.
  • Kinderen boven de twaalf jaar dragen binnen verplicht een mondmasker en kunnen binnen met niet meer dan 20 personen in dezelfde ruimte zijn.
  • Binnen in de bubbel mogen de mondmaskers af. Intens fysiek contact wordt hier vermeden. Ook wordt contact tussen de verschillende bubbels tot een minimum herleid.
  • Extra aandacht op handhygiëne.

  Conclusie: erg veel verandert er niet. We waren al heel goed bezig en de nieuwe regelgevingen veranderen weinig aan onze werking. We zetten maximaal in op buitenspelen, maar dat doen we al altijd. Scouting is en blijft dé veiligste manier van intens plezier!

 • 1 oktober ’20: evaluatie van de inschrijvingen

  Voor het eerste maal verliepen de inschrijvingen dit jaar digitaal. Ons programma vertoonde hier en daar nog wat kinderziekten, maar de inschrijvingen verliepen over het algemeen vlot. We zijn trots om te kunnen meedelen dat we met zo’n 191 inschrijvingen een groei kennen van zo’n 78% kennen ten opzichte van 2 jaar geleden.

 • 1 september ’20: in de krant

  Eind augustus verscheen onze scouts in de Krant van West-Vlaanderen met een mooi artikel over al onze plannen, ons scoutskamp, het lokaal en zoveel meer… Klik hieronder om het artikel te lezen.

 • 19 september ’20: start van het nieuwe scoutsjaar

  ‘Tzal wel zijn! Zo luidt het nieuwe scoutsthema. We werken dit jaar rond mentaal welzijn bij jongeren en adolescenten. Soms is het eens oké om niet oké te zijn. Of we ons dit jaar gaan amuseren? Tzal wel zijn!

 • 1 mei: Beachparty 2020 gaat niet door

  Beachparty 2020 gaat niet door. Door de Coronacrisis worden alle grote evenementen deze zomer afgelast. De 35ste editie van onze strandfuif kan daarom spijtig genoeg niet doorgaan. We hopen van de editie volgend jaar een spetterende fuif te maken!

 • 14 maart tot 11 mei – Schorsing van de activiteiten door COVID-19

  Omwille van gezondheidsredenen nam Scouts & Gidsen Vlaanderen in samenspraak met de Vlaamse regering het besluit alle scoutactiviteiten te schorsen tot en met 20 april.

 • 7 maart – Bezoek Vluchtelingencentrum

  Op zaterdag 7 maart trokken we met zo’n 100 leden naar het Vluchtelingencentrum ik Koksijde voor een grensverleggende activiteit! De kinderen waren er dolenthousiast de toffe bende die wij zijn over de vloer te hebben.

 • 21 december ’19 – Bezoek Warmste Week

  Onze acties voor de Warmste Week brachten maar liefst 3500 euro op! Trots trokken we met een delegatie van onze scouts naar Kortrijk om het bedrag te overhandigen.
  Het bedrag wordt integraal geschonken aan de ALS Liga, een goed doel dat onze scouts nauw aan het hart ligt.
  Een dikke merci aan alle sympathisanten voor hun onvoorwaardelijke inzet en steun!

 • 26 oktober ’19 – Onze scouts in de krant

  Enkele weken geleden verscheen mooi artikel van onze scouts in de Krant van West-Vlaanderen. Het ging onder meer over het toenemende succes van onze jeugdbeweging. Dit jaar schoten de inschrijvingen door het dak en bereikten we een ongezien hoge bezetting! Ook ons project rond de ALS Liga werd in de kijker gezet.

  Het artikel volledig doornemen kan op onze Facebookpagina.

 • Het werd nogmaals bevestigd in de ‘Ronde van Koksijde’: onze scouts krijgt een nieuw lokaal. Een werkgroep bestaande uit leiding, oud-leiding, VZW’ers en vrijwilligers zet de komende jaren hun schouders onder dit project. In samenwerking met de gemeente belooft dit een fantastische uitdaging te worden!

  Werkgroep Nieuw Lokaal
%d bloggers liken dit: